Temadag - Säker på jobbet
2016-11-16

Banner för temadag "Säker på jobbet"

Temadagen 1 december är ett öppet hus där du är välkommen när som helst mellan 10.00-20.00. Kom förbi när det passar dig och prata med oss om säkerhet på jobbet! Vet du vad som gäller kring första hjälpen på arbetsplatsen? Vad har ni för risker? Kan personalen på ditt jobb HLR?

Vi svarar gärna på frågor och vid behov bokar vi ett individuellt möte med dig för att diskutera ett upplägg utifrån din arbetsplats. Under temadagen bjuder vi på fika och du kan testa våra prova på-stationer, ta del av erbjudanden och lyssna på föreläsningar.

Erbjudanden

På vår temadag kommer du ha möjlighet att ta del av erbjudanden som är unika för temadagen och endast gäller på plats den 1 december.

Boka fler – spara mer!

Om du bokar 1 heldagsutbildning får ditt företag 1 000 kr att handla för i vår webbutik. Om du bokar 2 heldagsutbildningar får ditt företag 3 000 kr att handla för! Det lönar sig alltså att boka flera utbildningar direkt. Utbildningarna ska genomföras under 2017 och du kan börja handla för gåvosumman efter genomförd utbildning. Då har vi även kunnat ge dig personliga rekommendationer på vad just din arbetsplats har nytta av.

20 % rabatt på vårt eget sortiment!

Om du vill handla direkt på plats har du även chansen att fynda allt från förband till första hjälpen-stationer. Under temadagen får du 20 % rabatt på alla våra egna produkter. Rabatten gäller ej på avtalspriser.

Erbjudanden temadag

Föreläsningar

Löpande under dagen hålls även kostnadsfria föreläsningar som alla är välkomna att lyssna på. Båda föreläsningarna hålls av Första hjälpencentrums VD, Jonas Wikström, narkos- /ambulanssjuksköterska med över 20 års erfarenhet och författare till boken Akutsjukvård.

Lagar och riktlinjer

På den här föreläsningen riktar vi oss till dig som jobbar med säkerheten på din arbetsplats. Du kanske jobbar på en HR-avdelning, som säkerhetschef, som skyddsombud eller motsvarande, och känner att du vill fräscha upp dina kunskaper om lagar och riktlinjer kring säkerhet. Under föreläsningen diskuterar vi vilka krav Arbetsmiljöverket ställer på ditt företag och hur du kan ge din personal en säkrare arbetsmiljö. Vi ger råd och tips på hur ni kan gå vidare med era rutiner kring första hjälpen på arbetsplatsen.

Stoppa blödning och behandla brännskada

Det här är en praktisk föreläsning där du får lära dig ta hand om olika typer av sår och skador på bästa sätt. Vi lär ut hur du gör och vad du bör tänka på för att stoppa en blödning, lägga om ett sår och behandla en brännskada. Även om ambulans tillkallats kan det vara avgörande kunskap vid ett allvarligt olycksfall. Föreläsningen blir ett smakprov på hur våra utbildningar kan se ut och du går hem med lärdomar som kan komma till nytta på arbetsplatsen såväl som hemma.

Föreläsningsschema:

11.00-11.15 Lagar och riktlinjer

11.30-11.45 Stoppa blödning och behandla brännskada

13.00-13.15 Lagar och riktlinjer

13.30-13.45 Stoppa blödning och behandla brännskada

15.00-15.15 Lagar och riktlinjer

15.30-15.45 Stoppa blödning och behandla brännskada

18.00-18.15 Lagar och riktlinjer

18.30-18.45 Stoppa blödning och behandla brännskada

Produktdemonstration

En representant från företaget Medical Care System finns på plats och informerar om deras högkvalitativa första hjälpen-produkter för behandling av kemiska och termiska brännskador i ögonen och på kroppen. Ett bra tillfälle för alla företag som jobbar med kemikalier och syror att lära sig om vilket produktutbud som finns för att minimera risker och lindra skador inom branschen.

 

Tid och plats

Datum: 1 december
Tid: 10.00-20.00
Plats: Första hjälpencentrums huvudkontor, Fallhammargatan 1 C, Västerås

Ingen föranmälan krävs! 

Har du frågor om temadagen? Ring eller mejla oss!