Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

D-HLR-utbildning-Lifeline-Trainer

D-HLR är en påbyggnadsutbildning i hjärt-lungräddning som ger dig trygghet och beredskap att agera vid ett hjärtstopp och lär dig att använda hjärtstartaren på rätt sätt. Utbildningens innehåll motsvarar Svenska HLR-rådets kurs “HLR för insatspersonal”.

När du bokar en utbildning i D-HLR hos oss tar vi reda på vilka förutsättningar och risker som finns på just din arbetsplats och anpassar sedan innehållet efter det. Ni får en utbildning med den rekommenderade basinformationen, men också med fördjupat innehåll som är skräddarsytt för era behov. Vi hjälper dig göra din arbetsmiljö hjärtsäker.

HLR-rådets riktlinjer för hjärt-lungräddning

Första hjälpencentrum följer Svenska HLR-rådets riktlinjer för hjärt-lungräddning. Dessutom innehåller vår utbildning i HLR för insatspersonal en hel del fördjupning. Vi vill skapa förståelse för vilka orsaker som kan ligga bakom att en person är livlös. Du lär dig dra egna slutsatser och agera självständigt utifrån situationen. Därmed blir du en bättre och tryggare livräddare.

Vi erbjuder även öppna utbilningar i denna kurs. Länk till våra öppna utbildningar.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen kommer vi bland annat att gå igenom:

 • HLR med 2-räddarteknik
 • Larma 112
 • Organisation av larmkedja
 • Mun-mot-munmetoden med andningshjälpmedel
 • Hjärtats uppbyggnad och funktioner
 • Hjärtinfarkt och kärlkramp
 • Skillnad på hjärtstopp orsakat av elolycksfall, hjärtinfarkt eller andningsstopp
 • Hjärtstartaren och dess funktioner
 • Defibrillering
 • Säkerhetsaspekter
 • Teamträning i HLR med defibrillator
 • Scenarioträning i verksamhetens lokaler
 • Åtgärder efter hjärtstopp

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där du får öva på det du lärt dig utifrån olika scenarion. Vi lägger även stor vikt vid att skapa en fungerande organisation för hjärt-lungräddning med hjärtstartare på din arbetsplats. Du får lära dig hantera hela händelseförloppet vid ett hjärtstopp på ett effektivt sätt. Vi bygger upp tänkbara situationer som utspelas i din arbetsmiljö, så övningarna blir så verklighetstrogna som möjligt. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen.

Efter utbildningen har du grundläggande och fördjupad kunskap i hjärt-lungräddning med hjärtstartare, utifrån de risker som finns på din arbetsplats. Du blir förberedd på medvetslöshet, hjärtstopp, andningssvårigheter och andra allvarliga händelser som människor i din omgivning kan råka ut för. Du har goda förutsättningar att självständigt utföra hjärt-lungräddning och kan defibrillera den drabbade personen tills ambulanspersonalen kommer och tar över.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till alla som jobbar för eller med människor och har tillgång till en hjärtstartare. Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst och ju fler som har utbildning desto större är chansen att vi kan hjälpa varandra och våga använda en hjärtstartare för att rädda liv.

Förkunskaper

HLR för insatspersonal är en påbyggnadsutbildning som kräver att deltagarna har grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning.

Vill du boka en utbildning eller få en offert? Hör av dig!