Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

 • Datum

  9 april, 2024

 • Plats

  Västerås

 • Pris

  7000 kr exkl moms

 • Deltagare

  Max 8 personer

 • Tidsåtgång

  9,5 timmar

När du går Instruktörsutbildning HLR genom oss får du med dig ovanligt mycket. Du får kunskaper i hur du gör hjärt-lungräddning med maximal effekt. Förutom det vill vi också att både du och dina framtida kursdeltagare förstår när och varför man ska utföra HLR. För oss är det viktigt att kunskapen inte bara finns på papper när man gått en kurs i hjärt-lungräddning. Målet är ju att dina deltagare verkligen ska kunna rädda liv  om någon i deras närhet skulle drabbas av ett plötsligt hjärtstopp.

Under Instruktörsutbildning HLR får du bland annat ta del av hur vår huvudinstruktör genomför en HLR-utbildning, varvat med kommentarer och diskussioner kring upplägget. Du får pedagogisk kunskap om hur du:

 • visar och instruerar på ett tydligt sätt
 • förklarar, motiverar och ger återkoppling till deltagarna
 • lär ut medicinsk kunskap inom HLR, på bästa sätt.

Som instruktör ska du  ge dina deltagare praktiska färdigheter i hjärt-lungräddning så att de kan utföra HLR när någon i omgivningen drabbas. Dina kursdeltagare behöver också bli mentalt förberedda så att de vill och vågar ingripa och känner sig trygga med hur de ska agera.

Instruktörsutbildning HLR hos Första hjälpencentrum är en intensiv heldagsutbildning med mycket hög kvalitet. Vi brukar få igång bra diskussioner och tack vare att alla är med och bidrar under dagen blir det en varm och gemytlig stämning i gruppen.

Pris

Utbildningen kostar 7 000 kr + moms per deltagare. I utbildningspriset ingår lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika samt kursmaterial och intyg.

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där du får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen. Efter utbildningen blir du instruktör i HLR och får självständigt organisera och genomföra HLR-utbildningar med inriktning på vuxna.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna leda utbildningar i vuxen-HLR.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning. Utbildningen till HLR-instruktör kräver inga medicinska förkunskaper, utan alla intresserade kan genomföra den. Men ett starkt önskemål är genomgången grundutbildning i HLR under de senaste 6 månaderna. Tanken är att du redan före utbildningen ska vara säker på hjärt-lungräddning för att kunna ta till dig pedagogiken. Tyngdpunkten under utbildningen ligger på hur du lägger upp och genomför HLR-utbildningen på ett pedagogiskt sätt. Om det var länge sedan du tränade hjärt-lungräddning, kan vi lösa det genom extra tid vid instruktörsutbildningen.

Anmäl till utbildning