Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

Nu är Västerås stadsmission en hjärtsäker plats

Häromdagen besökte vi Västerås stadsmission för att skänka två hjärtstartare och nu är Västerås stadsmission en hjärtsäker plats. När någon råkar ut för ett hjärtstopp är det bara en hjärtstartare som kan starta om hjärtat. För att alla ska ha tillräckligt nära till en hjärtstartare behöver de finns överallt där människor bor och vistas. Därför kändes det viktigt att vara med och hjärtsäkra stadsmissionens verksamhet.

Personalen på stadsmissionen har redan gått HLR-utbildning och vet hur de ska göra vid ett hjärtstopp, vilket krävs för att räknas som en hjärtsäker plats. Det gäller även att starta hjärt-lungräddning så fort som möjligt för att den drabbade ska få ut syre i blodet. Annars finns risk för allvarliga hjärnskador, trots att hjärtat slår normalt igen. Målet är att rädda hela människan till ett fortsatt gott liv och då behöver man både kunna både HLR bra och göra en snabb insats med hjärtstartaren.

Nu när Västerås stadsmission är en hjärtsäker plats, kan vi tillsammans rädda ännu fler hjärtan i Västerås. På Första hjälpencentrum är vi otroligt glada över att få vara en liten del av stadsmissionens viktiga arbete med att skapa en tryggare vardag för de mest utsatta i samhället.

Vill du hjälpa stadsmissionen i deras arbete, gå gärna in på deras hemsida och se vad du kan göra: https://vasterasstadsmission.se/

Är du nyfiken på hur man använder en hjärtstartare? Här kan du se hur en hjärtstartare fungerar: Instruktionsfilm Lifeline View