Om oss

Om Första hjälpencentrum

Första hjälpencentrum i Sverige AB är ett av Sveriges största och äldsta företag i branschen med dryga 30 års erfarenhet av utbildning inom HLR och första hjälpen. Vi är riktigt vassa på akutsjukvård och vet vad som krävs för att rädda liv i de tuffaste miljöer. Därför vänder vi oss framför allt till dig som har extra höga krav på säkerhet. Du som jobbar på en arbetsplats med en riskbild som du behöver ta höjd för. Hos oss får du en anpassad utbildning och blir tränad för att kunna agera rätt när olyckan inträffar. Vi hjälper dig att gå från livrädd till livräddare. Se filmen, så förstår du vad vi menar.

HLR-utbildning i hela Sverige

Med drygt 20 HLR-instruktörer i bland annat Lund, Göteborg, Örebro, Västerås, Sundsvall och Luleå har vi en god kapacitet för rikstäckande uppdrag. Hos oss kan du få utbildning på alla nivåer inom HLR och första hjälpen, från grundläggande hjärt-lungräddning på vuxna och barn till avancerad HLR för sjukvårdspersonal. Bland våra kunder finns stora och små företag, kommuner, statliga verk, skolor, förskolor, organisationer och föreningar. Första hjälpencentrums huvudkontor ligger i Västerås.

Experter på akutsjukvård

Du kan lita på att vi kan vårt jobb efter alla år i ambulans. Vi har tagit hand om hjärtstopp, trafikolyckor och akuta skador på olika arbetsplatser. Därför är vi bra på att se vad du behöver för att bli förberedd för det värsta. Tillsammans anpassar vi utbildningen efter riskbilden på din arbetsplats och föreslår lämplig utrustning i första hjälpen.

Så här märker du att vi tar första hjälpen på allvar:

  • HLR-instruktören har en mycket hög kompetens inom akutsjukvård och utbildar på ett pedagogiskt sätt som väcker engagemang. Alla har lång erfarenhet som sjuksköterskor inom ambulans- eller akutsjukvård. Många har även en eller flera specialistutbildningar inom ambulans, akutsjukvård eller anestesi.
  • Första hjälpen-utrustningen som vi erbjuder håller högsta kvalitet. Vi har helt enkelt valt ut de produkter som vi tycker är allra bäst när det gäller funktion, användarvänlighet och tålighet. I vår webbutik finns bland annat hjärtstartare med tillbehör och första hjälpen-väskor för olika ändamål.
  • Vi bryr oss om dig som kund hela vägen. Du får hjälp att välja utbildning och produkter. Du får en skräddarsydd helhetslösning med rätt kunskap och redskap för att rädda liv i din arbetsmiljö. Med kompetens och erfarenhet från ambulansen kan vi anpassa både utbildningsinnehåll och första hjälpen-utrustning efter era risker och behov. Vi är tillgängliga, svarar på frågor och hjälper även till efter utbildning eller köp om nya funderingar uppstår.