Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

FRAKT från 60 kr inkl. moms. | Vi skickar inom 1-3 arbetsdagar | “Lindra klådan” – 25% rabatt

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

Barn-HLR-utbildning

Plötsligt hjärtstopp är en av de vanligaste dödsorsakerna hos människor i arbetsför ålder. Men det kan också drabba barn, då oftast till följd av luftvägsstopp. Att ge ett barn hjärt-lungräddning är inte samma sak som med en vuxen. HLR på barn börjar till exempel med fem inandningar, till skillnad från HLR på vuxna där inandningarna är två. Därför är det viktigt att du som jobbar med barn får rätt kunskaper och färdigheter i barn-HLR så att du kan agera snabbt och korrekt när något händer.

Första hjälpencentrum följer Svenska HLR-rådets riktlinjer

Första hjälpencentrum följer Svenska HLR-rådets riktlinjer för hjärt-lungräddning på barn. Dessutom innehåller vår utbildning en hel del fördjupning. När du bokar en utbildning hos oss tar vi reda på vilka förutsättningar och risker som finns på just din arbetsplats och anpassar sedan innehållet efter det. Ni får en utbildning med den rekommenderade basinformationen i barn-HLR, men också med fördjupat innehåll som är skräddarsytt för era behov. Vi vill skapa en förståelse för vilka orsaker som kan ligga bakom att ett barn är livlöst så att du lär dig dra egna slutsatser och agera självständigt utifrån situationen. Därmed blir du en bättre och tryggare livräddare.

Kursinnehåll barn-HLR

Under utbildningen kommer vi bland annat att gå igenom:

 • Lägesbedömning
 • Bedömning av medvetande, andning och påkallande av hjälp
 • Orsaker till medvetslöshet
 • Larma 112
 • Mun till mun-andning
 • Hjärtkompressioner
 • Åtgärder vid luftvägsstopp (sätta i halsen)

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där du får öva på det du lärt dig utifrån olika scenarion. En del moment övar deltagarna på varandra, andra utförs på en övningsdocka. Vi har med oss HLR-dockor i olika storlekar, både bebisdockor och juniordockor. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen.

Efter utbildningen i barn-HLR har du grundläggande och fördjupad kunskap i hjärt-lungräddning, utifrån de risker som finns på din arbetsplats. Du blir förberedd på medvetslöshet, hjärtstopp, andningssvårigheter och andra allvarliga händelser som barn i din omgivning kan råka ut för. Du kan självständigt vidta livräddande åtgärder tills ambulanspersonal tar över.

Målgrupp för barn-HLR

Utbildningen riktar sig till alla som jobbar med barn och unga. Personal i förskola/skola, föreningsledare eller ansvariga i föräldragrupper är några exempel på personer som har nytta av utbildningen. Att kunna barn-HLR är också viktigt för yrkesgrupper som kommer i kontakt med många barn som en del i sin vardag, exempelvis badvakter, busschaufförer eller personal på nöjesparker och andra besöksmål där många barnfamiljer vistas.

Inga förkunskaper krävs för att gå barn-HLR

Inga tidigare kunskaper krävs. Vi anpassar nivån på utbildningen efter era förkunskaper, vare sig ni testar HLR för första gången och behöver innehåll på grundnivå eller har gått en HLR-utbildning tidigare och önskar mer fördjupad kunskap.

Vad våra kunder säger

 • Jonas, vilken stjärna du är på att lära ut HLR! Vi är så tacksamma och glada för att vi fick gå en HLR-instruktörsutbildning hos er. Vi fick ihop teori och praktik på ett sätt som gör att vi nu står redo att lära ut till våra kollegor, på ett tryggt och motiverande sätt. Det där lilla extra som vi kände att vi fick, alla historier som bygger på erfarenheter från det verkliga livet gjorde utbildningen så levande. Det var ett trevligt mottagande och fin service med mat och fika. Vi kommer rekommendera er till alla vi känner!

  Hälsningar från fyra glada anställda på IES Falun.

 • Mycket komplett och givande HLR- och första hjälpenkurs. Bra praktiska moment. Känner mig mycket tryggare och kunnigare att hjälpa om olyckan skulle vara framme

 • "Det var den bästa HLR utbildning jag har haft genom mina år i kommunen"

 • "Bästa HLR-utbildning jag varit på."

 • Tack till Jonas Wikström för en heldag med professionellt bemötande! Utbildningen var lättsam och inspirerande med praktiska övningar, teori som blandades med verkliga berättelser och händelser. Med mig hem har jag flera ”aha” upplevelser och hur jag med enkla lösningar kan utbilda och guida min personal.

  Ytterligare plus var att jag på plats hos Första hjälpencentrum kunde passa på att köpa med mig nya dockor och flera saker att använda till min instruktörsutbildning. Er kommer jag varmt rekommendera vidare!

  /Anki Billberg

 • Jättebra och informativ utbildning. Jag tar med mig massor av kunskap! Christer var en väldigt bra och pedagogisk lärare. Superkunnig! Han kan ta situationer från verkligheten som gör att man förstår på ett helt annat sätt. Mycket lärorik, fick både praktisera och testa mycket själva vilket behövs för att lära sig!

 • "Vi behöver få upp statistiken från 11%, vi svenskar behöver våga komma fram och fråga om vi ska hjälpa till och inte vara så rädda för att göra fel. Innan den här utbildningen trodde jag inte att jag skulle klara av att göra HLR men nu känner jag att jag hade klarat det lika bra som vem som helst och jag vågar ta för mig. Så gå denna utbildningen NU."

  2023-05-12

 • Denna utbildning simulerade verkligheten bättre än tidigare hlr kurser jag deltagit på.

 • "Denna utbildning simulerade verkligheten bättre än tidigare HLR-kurser jag deltagit på."