Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

Koncernen

logotyp för din omsorg

Din Omsorg i Sverige AB

Som den entreprenör vår vd Jonas Wikström är, så är inte Första hjälpencentrum det enda företaget han driver. Efter att även ha arbetat som beredskapssköterska på LSS-boenden i sex år, började Jonas bygga en gruppbostad i Surahammar år 2015. Driven av mantrat “det här borde gå att göra bättre.” Och en gruppbostad har nyligen blivit två, då ytterligare en gruppbostad har byggts på en stor skogstomt i Lillhärad utanför Västerås. Att “Skogsgläntan” kom till, beror på att en av medarbetarna tyckte att fler skulle ha det lika bra som de boende på “Trädgården”. Eftersom Jonas hade personalen med sig, så blev det alltså ett boende till.

Tomten i Lillhärad är kronan på verket som när det blir helt klart har en daglig verksamhet på 220 kvm. Liksom i Surahammar finns här ett växthus på 43 kvadratmeter. Tanken med trädgårdarna på de två ställena är att odla för att äta. Här finns olika fruktträd, äpplen, päron, körsbär och plommon. Även fläder och aronia. Varje boende har sin egen pallkrage att odla i.

Den som är nyfiken på Din Omsorg och den verksamheten kan läsa mer om det på hemsidan dinomsorg.se

På tomten i Surahammar fanns det gott om plats för flera hus, samtidigt som det fanns efterfrågan på lägenheter på orten. Så idag finns där också  hyresrätter i form av både lägenheter och radhus.

 

Din omsorg fastighet i Västerås AB

I bolaget Din omsorg fastighet i Västerås AB finns fastigheten på Energigatan 3 på Tunbytorp i Västerås. Det här är en äldre industrifastighet som konverterats till moderna kontors- och lagerlokaler, helt anpassade för Första hjälpencentrums behov. Delar av fastigheten hyrs också ut till andra näringsidkare.

Verkstaden som fanns på adressen tidigare lever fortfarande kvar och de två svetsarna som jobbade här när Jonas Wikström köpte fastigheten, är kvar även de och tar åt sig uppdrag. De är också i hög grad involverade i byggandet av “Skogsgläntan ” och ombyggnationerna på Energigatan.