Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

modell av hjärta

Något av det bästa är när vi får höra att hjärtstartare har räddat folk till livet. Ibland är det våra kunder som berättar för oss. När man har använt en hjärtstartare, är elektroderna förbrukade och de brukar då ringa och beställa nya. Ibland läser vi nyheter som den vi såg i Polistidningen om ett hjärtstopp som inträffade för några veckor sedan. Crister Nelefelt, gruppchef på hundenheten hos Polisen i Dalarna, skulle prova på att spåra tillsammans med en hundförare. De hann dock inte så långt innan Crister föll ihop, drabbad av ett hjärtstopp. Det var kanske ändå tur i oturen eftersom hundföraren genast kunde börja utföra hjärt-lungräddning och ropa på kollegorna att hämta hjärtstartaren i bilen.

Crister Nelefelt inser att han haft tur och tycker att hjärtstartare är något som alla polisbilar borde vara utrustade med , särskilt på landsbygden. I dagsläget är det inte alla polisregioner som har utrustat sina bilar med hjärtstartare så det finns en förbättringspotential. Här är en nyhetsnotisen i Polistidningen

Det händer lite då och då att personer som fått hjärtstopp blir räddade till livet för att det funnits en hjärtstartare i närheten, till exempel ombord på en buss. Emellanåt får vi också förfrågningar från kunder som vill utrusta sina fordon med hjärtstartare. En alldeles utmärkt idé tycker vi och vi har också haft förmånen att få utbilda anställda inom buss- och kollektivtrafik i hjärt-lungräddning och träna på scenarion.

När en person blir drabbad av ett hjärtstopp är varje sekund viktig för att denne ska överleva. Ju fler hjärtstartare som finns i offentliga miljöer, desto fler personer med hjärtstopp kommer kunna överleva hjärtstopp. Snabba insatser innebär också att chanserna för ett tillfrisknande utan skador ökar.