Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

 • Datum

  12 april, 2024

 • Plats

  Västerås

 • Pris

  7000 kr exkl moms

 • Deltagare

  Max 8 personer

 • Tidsåtgång

  9,5 timmar

Instruktör barn-HLR är för dig som redan kan hjärt-lungräddning på barn och vill kunna lära ut det till andra. Fokus ligger på pedagogik och hur du motiverar deltagarna till att bli duktiga livräddare. Efter utbildningen blir du certifierad instruktör i barn-HLR och får självständigt organisera och genomföra barn-HLR-utbildningar.

När du går utbildningen Instruktör barn-HLR genom oss får du med dig ovanligt mycket. Du och dina framtida kursdeltagare behöver förstå när och varför HLR man ska utföra. Och dessutom ha en gedigen kunskap om hur man gör hjärt-lungräddning på barn i åldrarna 0-12 år med maximal effekt. För oss är det särskilt viktigt att kunskapen inte bara finns på papper efter en kurs i HLR. Målet är ju att kunna rädda liv med hjärt-lungräddning, om ett barn skulle få ett plötsligt hjärtstopp.

Under Instruktörsutbildning barn-HLR får du bland annat ta del av hur vår huvudinstruktör genomför en utbildning i barn-HLR, varvat med kommentarer och diskussioner kring upplägget.

Du får pedagogisk kunskap om hur du:

 • visar och instruerar på ett tydligt sätt
 • förklarar, motiverar och ger återkoppling till deltagarna
 • lär ut medicinsk kunskap inom HLR, på bästa sätt.

Som instruktör ska du så småningom ge dina deltagare praktiska färdigheter i hjärt-lungräddning så att de kan utföra HLR när ett barn i deras omgivning drabbas. Dina kursdeltagare behöver också bli mentalt förberedda på situationen så att de vill och vågar ingripa och känner sig trygga med hur de ska agera.

En instruktörsutbildning i barn-HLR hos Första hjälpencentrum är en intensiv heldagsutbildning med mycket hög kvalitet. Våra instruktörer är specialistutbildade sjuksköterskor med lång erfarenhet från akutsjukvården och har en gedigen kunskap i bagaget. Vi brukar få igång bra diskussioner och tack vare att alla är med och bidrar under dagen blir det en varm och gemytlig stämning i gruppen.

Under utbildningen går vi även igenom allt material grundligt, så att du känner dig säker med HLR-docka, andningsmask och andra pedagogiska hjälpmedel som du kan komma att använda under dina utbildningar. Vi säljer också all utrustning du behöver och kan ge dig tips och råd om hur du använder den på bästa sätt. Klicka dig vidare till vår webbutik: Länk till vår webbutik.

Pris

Utbildningen kostar 7 000 kr + moms per deltagare. I utbildningspriset ingår lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika samt kursmaterial och intyg.

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där du får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen. Efter utbildningen blir du instruktör i HLR och får självständigt organisera och genomföra HLR-utbildningar med inriktning på barn.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna leda utbildningar i barn-HLR.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning. Utbildningen till HLR-instruktör kräver inga medicinska förkunskaper, utan kan genomföras av alla som är intresserade. Men ett starkt önskemål är genomgången grundutbildning i HLR under de senaste 6 månaderna. Tanken är att du redan före utbildningen ska vara säker på hjärt-lungräddning för att kunna ta till dig pedagogiken. Tyngdpunkten under utbildningen ligger på hur du lägger upp och genomför HLR-utbildningen på ett pedagogiskt sätt. Om det var länge sedan du tränade hjärt-lungräddning, kan vi lösa det genom extra tid vid instruktörsutbildningen.

Anmäl till utbildning