Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

elektriker jobbar med elskåp

I kursen Första hjälpen Elolycksfall går vi igenom scenarion och olyckor som förekommer inom verksamheter som jobbar nära spänningsförande el.

Vi har därför tagit fram ett grundläggande innehåll som passar de flesta sammanhang där elarbete utförs och sedan fokuserar vi på er specifika verksamhet och de skador som kan uppstå där.

Innehåll

Några exempel på vad vi brukar ta upp är:

  • Blödningar, sår- och klämskador
  • Förbandsteknik
  • Att förebygga cirkulationssvikt
  • Fallolyckor (skador på skalle, nacke och rygg)
  • Bränn-/värmeskador
  • Kramp i muskelgrupper
  • Störningar i hjärtverksamheten, rytmrubbningar
  • Larma, organisera och agera på en olycksplats

I kursen Första hjälpen Elolycksfall behandlas också innehållet i broschyren “Vägledning vid elskada”, utgiven av Elsäkerhetsverket. Länk till Elsäkerhetsverkets webbplats.

Saknar du något innehåll i första hjälpen-utbildningen? Kontakta oss, så löser vi det!

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där deltagarna får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen. I utbildningen ingår även en längre tillämpningsövning som vi anpassar till en situation som är realistisk för deltagarna. Därför kan deltagaren på ett korrekt och effektivt sätt ge första hjälpen vid akuta skador och sjukdomstillstånd som kan inträffa i verksamheten, med fokus på elskador, efter genomförd utbildning.

Målgrupp

All personal inom elbranschen. Utbildningen vänder sig särskilt till personal som arbetar på elanläggningar i drift och som riskerar att hamna innanför riskområdet till spänningsförande el, eller till personal som ska bistå en person som arbetar med spänning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi anpassar nivån på utbildningen efter era förkunskaper vare sig det innebär grundnivå eller mer avancerad fördjupning. Eftersom våra instruktörer själva har lång erfarenhet från ambulans- eller akutsjukvård kan de besvara ingående frågor om första hjälpen i akuta situationer.

Vi erbjuder flera olika kurser i Första hjälpen

Boka utbildning / Offertförfrågan