Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

Man tar sig för bröstet, hjärtinfarkt

Hjärtstopp är en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige. Därför är det viktigt att du ser över hjärtsäkerheten i din vardag. Vet du till exempel hur beredskapen ser ut på din arbetsplats? Får ni regelbundet utbildning i hjärt-lungräddning? Var finns den närmsta hjärtstartaren/defibrillatorn där du bor, arbetar eller vistas på fritiden? Här kan du enkelt ta reda på det. Om du går in på hjärtstartarregistret och skriv in en adress, så får du upp en karta med de hjärtstartare som finns i närheten.

Länk till Sveriges hjärtstartarregister.

Hjärtstartare inom tre minuter

Visste du att 70 % av de som drabbats av ett plötsligt hjärtstopp kan räddas om defibrilleringen påbörjas inom tre minuter? Sedan sjunker chanserna med 10 % per minut. Efter tio minuter överlever tyvärr få personer utan permanenta hjärnskador. Därför kan det vara läge att investera i en hjärtstartare till företaget och boka in en utbildning i Vuxen-HLR för att lära sig själv och kollegorna hur man räddar liv.

En av de vanligaste dödsorsakerna hos människor i arbetsför ålder är plötsligt hjärtstopp. De flesta av dessa sker utanför sjukhusets väggar, vilket innebär att den som blir drabbad är helt beroende av att det finns folk i omgivningen som kan hjärt-lungräddning. För att du ska kunna känna dig trygg och ha beredskap att agera om det skulle bli ett skarpt läge, rekommenderar vi att du går en utbildning i Vuxen-HLR och får möjlighet att bekanta dig med en hjärtstartare. Kunskap och träning är nämligen nycklar till att kunna använda hjärtstartaren på rätt sätt. Helt enkelt att göra rätt saker på rätt sätt.

Vi erbjuder utbildningar i:

  • Vuxen-HLR (HjärtLungRäddning)
  • Barn-HLR
  • HLR för insatspersonal (HLR med hjärtstartare)
  • Första hjälpen
  • Instruktörsutbildningar
  • Brandskydd

Länk till alla våra utbildningar.