Hjärtstartare Philips HeartStart FRx

Artnr: 4055
16 900 kr (exkl.moms)

Beskrivning

Hjärtstartare Philips HeartStart FRx är en tålig och lättanvänd hjärtstartare. Den är byggd för att klara extrema förhållanden och miljöer med särskilda krav; som regn, flygplan, simhallar, industrimiljöer med mera.

Philips FRx har hög IP-klass

Philips HeartStart FRx har IP-klassning 55. Det innebär att den klarar av att bli överspolad med vatten, den håller för en tyngd på upp till 250 kg och ett fall mot ett betonggolv från 1 meters höjd. Dessutom är apparaten utrustad med självtester. Funktionaliteten hos Philips HeartStart FRx är utvecklad med hjälp av erfarenheter från mer än 200 000 Heartstart hjärtstartare sedan 1990-talet.

När det gäller användarvänligheten har hjärtstartaren Philips HeartStart FRx exakt samma finesser som Philips Heartstart HS1, världens mest sålda. Den har pedagogiska röstmeddelanden som vägleder användaren i HLR och defibrillering, med tydliga, talade instruktioner.

De interna självtesterna gör Philips HeartStart FRx till en hjärtstartare med riktigt hög säkerhet. Den utför dagliga, veckovis och månatliga självester av vitala funktioner för att säkerställa att hjärtstartaren är klar att användas när ett plötsligt hjärtstopp inträffar. Att statusindikatorn blinkar grönt visar att allt är som det ska. Om hjärtstartaren vid ett självtest skulle upptäcka att något är fel börjar den tjuta, t.ex. om elektroderna börjar bli gamla. Likaså larmar FRx i god tid innan elektroder och batteri bör bytas ut.

HeartStart FRx kräver varken regelbundet underhåll eller genomgång med tekniska serviceavtal. Alla viktiga funktioner testas alltså av det interna självtestprogrammet, inklusive status på batteri och elektroder.

Hjärtstartaren levereras komplett med batteri och elektroder.

Produktfakta

 • Innehåll:
  Bifasisk vågform: ja
  Antal stötar per batteri: 200
  Intervall Batteribyte: 4 år
  Intervall elektrodbyte: 2 år
  Vikt inkl. batteri: 1,6 kg
  Röstmeddelanden: ja
  HLR-instruktioner: ja
  Textmeddelanden: nej
  IP-klass: IP55
  Garanti: Defibrillator FRx har 5 års garanti, övriga tillbehör 1 år.
  CE-märkt enligt MDD-direktiv

Så gör du

Rekommendera varan

Vill du dela den här varan med dina vänner?

Första hjälpencentrum tipsar

 • Passar olika hjärtstartare tack vare justerbar mellanvägg.
  Art nr. 4000
  950 kr (exkl.moms)
 • Elektroder till defibrillator Heartstart FRx från Philips.
  Art nr. 4056
  950 kr (exkl.moms)
 • Batteri till hjärtstartare Heartstart HS1 och FRx från Philips.
  Art nr. 4007
  1 950 kr (exkl.moms)