Sök i webbutiken:

Kundtjänst

021-448 10 10

Kategorier

Hjärtstartare

Köpa hjärtstartare

Ska du köpa hjärtstartare och behöver hjälp med beslutet? Vi finns här och svarar gärna på dina frågor och funderingar: Kontakt

Ett hjärtstopp är en stressig situation och du som griper in behöver allt stöd du kan få. Välj i första hand en hjärtstartare som är lätt att använda.
Ger hjärtstartaren instruktioner om kompressioner och inblåsningar? När du får hjälp med hjärt-lungräddning och defibrillering blir det enklare att agera snabbt och korrekt.

Är det en bullrig miljö där hjärtstartaren kommer att vara? Då kanske det är svårt att höra ljudet från hjärtstartaren och uppfatta instruktionerna. Då är det extra värdefullt med en hjärtstartare som har en display som också visar hur du ska göra. Som sagt, bilder säger mer än tusen ord.

Helautomatisk eller halvautomatisk hjärtstartare?

Ibland frågar kunder efter helautomatiska hjärtstartare. Det låter tryggt och som att den är enkel att använda. Vi råder alltid de som ska köpa hjärtstartare att välja en halvautomatisk. När hjärtstartaren är redo och ger dig instruktioner om att skicka en stöt, trycker du bara på en stor knapp. Fördelen med detta är att du kan kontrollera att du själv eller någon annan inte rör vid patienten när stöten kommer. Med den helt automatiska startaren saknas den möjligheten.

Det är också viktigt att bedöma hjärtstartarens funktionalitet.

Några saker som du ska titta efter när du ska köpa hjärtstartare är hur snabbt den laddar och om den visar status på batteri och elektroder. Eftersom det kan komma nya riktlinjer från HLR-rådet är det också en fördel om den går att uppdatera när det händer.

Även om hjärtstartare som finns utanför sjukhusen är lätta att använda, så behövs det också kunskaper i hjärt-lungräddning. Du behöver lära dig och träna på att göra hjärtkompressioner och inblåsningar. Vi rekommenderar att gå en kombinerad kurs så att du får lära dig både HLR och att utföra HLR med hjärtstartare: https://www.forstahjalpencentrum.se/utbildning/hlr/hlr-med-defibrillatortraning/

Hos oss hittar du prisbelönta och tåliga hjärtstartare för användning i olika miljöer och både för skarpt bruk och övning.

Lycka till med ditt val av hjärtstartare!