Instruktör HLR för insatspersonal

Pris

6 000 SEK + moms/deltagare

Deltagare

Max 8 personer

Tid

8 tim

Instruktörsutbildning – HLR för insatspersonal

Det här är en instruktörsutbildning på fortsättningsnivå för dig som redan kan hjärt-lungräddning med hjärtstartare och vill lära ut det till andra. Tidigare hette utbildningen Instruktör i D-HLR. Du behöver har genomgått instruktörsutbildningen i HLR för att gå denna kurs. Fokus på den här utbildningen ligger på pedagogik och hur du motiverar deltagarna till att bli duktiga livräddare. Efter utbildningen blir du instruktör i HLR för insatspersonal och får självständigt organisera och genomföra HLR-utbildningar med hjärtstartare.

När du blir instruktör i HLR för insatspersonal genom oss får du med dig ovanligt mycket. Du lär dig hur man gör hjärt-lungräddning och använder en hjärtstartare med maximal effekt. Förutom det vill vi också att både du och dina framtida kursdeltagare ska få en förståelse för när och varför man ska utföra HLR. För oss är det viktigt att kunskapen inte bara finns på papper när man gått en kurs i HLR. Målet är ju att dina deltagare verkligen ska kunna rädda liv om någon i deras närhet får ett hjärtstopp.

Instruktörerna

En instruktörsutbildning i HLR för insatspersonal hos Första hjälpencentrum, är en intensiv heldagsutbildning med mycket hög kvalitet. Våra instruktörer är specialistutbildade sjuksköterskor med lång erfarenhet från akutsjukvården och har en gedigen kunskap i bagaget. Vi brukar få igång bra diskussioner och tack vare att alla är med och bidrar under dagen blir det en varm och gemytlig stämning i gruppen.

Under instruktörsutbildningen får du bland annat ta del av hur vår huvudinstruktör genomför en utbildning i HLR för insatspersonal, varvat med kommentarer och diskussioner kring upplägget. Du får pedagogisk kunskap om hur du visar och instruerar på ett tydligt sätt, hur du förklarar, motiverar och ger återkoppling till dina kommande deltagare samt hur du lär ut medicinsk HLR-kunskap på bästa sätt. Som instruktör ska du så småningom ge dina deltagare praktiska färdigheter i hjärt-lungräddning så att de kan utföra HLR när någon i omgivningen drabbas. Dina kursdeltagare behöver också bli mentalt förberedda på situationen så att de vill och vågar ingripa och känner sig trygga med hur de ska agera.

Material

Under utbildningen går vi även igenom allt material grundligt, så att du känner dig säker med HLR-docka, andningsmask, övningshjärtstartare och andra pedagogiska hjälpmedel som du kan komma att använda under dina utbildningar. Du får även lära dig hur man kan anpassa HLR-dockorna så att de fungerar med olika typer av övningsdefibrillatorer. Vi säljer all utrustning du behöver och kan ge dig tips och råd om hur du använder den på bästa sätt.

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där du får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen. Efter utbildningen blir du instruktör i HLR för insatspersonal och får självständigt organisera och genomföra HLR-utbildningar med hjärtstartare.

Målgrupp för utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna leda utbildningar i HLR för insatspersonal (tidigare D-HLR).

Förkunskaper

Du måste ha grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning och vara certifierad instruktör i vuxen-HLR. Ett starkt önskemål är att du också har grundutbildningen i HLR för insatspersonal under de senaste 6 månaderna. Tanken är att du redan ska vara säker på hjärt-lungräddning med hjärtstartare för att kunna ta till dig pedagogiken. Tyngdpunkten under utbildningen ligger på hur du lägger upp och genomför HLR-utbildningen på ett pedagogiskt sätt. Om det var länge sedan du tränade hjärt-lungräddning, kan vi lösa det genom extra tid vid instruktörsutbildningen.

Passande produkter