Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

S-HLR vänder sig till dig som är personal inom sjukvård eller tandvården. Under utbildningen i S-HLR får du lära dig HLR med en- och två-livräddarteknik, hur du använder en halvautomatisk defibrillator och hur du agerar vid ett luftvägsstopp.

Svenska HLR-rådets riktlinjer för hjärt-lungräddning

Första hjälpencentrum följer Svenska HLR-rådets riktlinjer för hjärt-lungräddning. Dessutom innehåller vår utbildning i S-HLR en hel del fördjupning. Vi vill skapa förståelse för vilka orsaker som kan ligga bakom att en person är livlös. Du lär dig dra egna slutsatser och agera självständigt utifrån situationen. Därmed blir du en bättre och tryggare livräddare.

När du bokar en utbildning i S-HLR hos oss tar vi reda på vilka förutsättningar och risker som finns på just din arbetsplats och anpassar sedan innehållet efter det. Ni får en utbildning med den rekommenderade basinformationen, men också med fördjupat innehåll som är skräddarsytt för era behov. Vi hjälper dig göra din arbetsmiljö hjärtsäker.

Vi erbjuder även öppna utbildningar i denna kurs. Länk till våra öppna utbildningar.

Utbildningen i S-HLR innehåller

Under utbildningen kommer vi bland annat att gå igenom:

  • HLR med 2-räddarteknik
  • Larmrutiner på sjukhus
  • Organisation av larmkedja
  • Mun-mot-munmetoden med pocketmask och syrgasbehandling
  • Sug/sugteknik vid HLR
  • Hjärtats uppbyggnad och funktioner
  • Hjärtinfarkt och kärlkramp
  • Skillnad på hjärtstopp orsakat av elolycksfall, hjärtinfarkt eller andningsstopp
  • Halvautomatisk hjärtstartare/defibrillator och dess funktioner
  • Defibrillering
  • Säkerhetsaspekter
  • Teamträning i HLR med defibrillator i vårdmiljö, exempelvis sjukhussäng
  • Tillämpningsövningar, scenarioträning i verksamhetens lokaler
  • Åtgärder efter hjärtstopp

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där du får öva på det du lärt dig utifrån olika scenarion. Vi lägger även stor vikt vid att skapa en fungerande organisation för hjärt-lungräddning med hjärtstartare på din arbetsplats. Du får lära dig hantera hela händelseförloppet vid ett hjärtstopp på ett effektivt sätt. Vi bygger upp tänkbara situationer som utspelas i din arbetsmiljö, så övningarna blir så verklighetstrogna som möjligt. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen.

Efter utbildningen har du grundläggande och fördjupad kunskap i hjärt-lungräddning med hjärtstartare, anpassad för sjukvården. Du blir förberedd på medvetslöshet, hjärtstopp, andningssvårigheter och andra allvarliga händelser som människor kan råka ut för. Du har goda förutsättningar att självständigt utföra hjärt-lungräddning och kan defibrillera den drabbade personen tills annan personal kommer och tar över.

Målgrupp för S-HLR

Utbildningen riktar sig till personal inom sjukvården eller tandvården och som har tillgång till en hjärtstartare. Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, när som helst och ju fler som har utbildning desto större är chansen att vi kan hjälpa varandra och våga använda en hjärtstartare för att rädda liv.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning – Vuxen-HLR. S-HLR är en påbyggnadsutbildning som kräver att deltagarna har koll på grunderna för att kunna ta till sig fördjupningen.

 

Kontakta oss för att boka utbildning eller få en offert!