Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

Philips har utfärdat ett säkerhetsmeddelande som gäller elektroderna M5071A (vuxen) och M5072A (spädbarn/barn) till Heartstart HS1/OnSite/Home.

Ett problem har identifierats som kan utgöra en risk för patienter eller användare.
Det som kan inträffa är en gelseparation från bakdelen i skum/folie på AED-elektroderna till HS1/OnSite/Home (art.nr: M5071A, M5072A) när de dras bort från den gula skyddsplasten.

Philips har mottagit 115 klagomål om detta från hela världen sedan 2010 och har levererat mer än 5 miljoner av dessa elektroder under samma period. Risken för att detta ska hända är väldigt liten men Philips tar detta på största allvar då kvalité och säkra produkter alltid är det viktigaste och arbetar därför med att ta fram en ny design på elektroderna där detta inte kan inträffa.

Användarna ska fortsätta använda AED-enheterna och elektroderna som de är, och följa röstmeddelandena som vägleder användaren genom de nödvändiga åtgärderna.

All information finns i detta säkerhetsmeddelande från Philips: https://www.forstahjalpencentrum.se/fsn_2021-cc-ec-012_intl_customer_se_distr/