Sterila kompresser | Första hjälpencentrum®.

Sterila kompresser

Artnr: 3032
Artnr: 3033
Välj artikel:
16 kr (exkl.moms)
140 kr (exkl.moms)

Beskrivning

Sterila kompresser används för att skapa en ren miljö närmast såret. Den täcker och skyddar såret från smuts utifrån och håller såret rent. Lämpliga användningsområden för kompresser är brännskador, skrubbsår eller större ytliga sårskador. Här kan du beställa sterila kompresser i 5-pack eller 50-pack. 

Kompressen luddar inte och har dessutom ett perforerat plastat ytskikt, som gör att den inte fastnar i såret. Det kallas nonvowen. Kompressens absorptionsförmåga är mycket god - sårsekret och blod sugs upp genom ytskiktet i kompressen, så att såret hålls luftigt. Kompresserna är enskilt förpackade för att hålla sig hygieniska och du riskerar inte att smutsa ser dem när du hämtar annat material ur väskan.

Produktfakta

 • Innehåll:

  5 alternativt 50 st sterila kompresser, nonwoven och latexfria.

  Storlek:

  Kompresserna är 10 x 10 cm.

Så gör du

 • Instruktion:

  Rengör alltid såret innan du lägger ett täckförband, så att infektionsrisken minskar. När du använder kompressen för att täcka såret kan du fixera den med en elastisk linda eller kirurgtejp.

  Den sterila kompressen kan även användas för att tvätta rent ett sår. För en riktigt bra mekanisk rengöring av såret, rekommenderar vi att du blöter kompressen med steril saltlösning så att den blir mjukare och mer lätthanterlig.

  Vid kraftig blödning: håll den skadade kroppsdelen högt. Tryck den sterila kompressen hårt mot såret och fäst med förbandstejp eller elastisk linda. 

Rekommendera varan

Vill du dela den här varan med dina vänner?

Dokument

Dokument (0)

Första hjälpencentrum tipsar

 • 5-pack engångsflaskor à 30 ml med koksalt/natriumklorid för rengöring av sår.
  Art nr. 3026
  46 kr (exkl.moms)
 • Hudvänlig sårtejp eller som fäste för förband.
  Art nr. 3020
  14 kr (exkl.moms)
 • Bred elastisk binda för stöd och avlastning vid stukade leder.
  från 20 kr (exkl.moms)
 • Brett och kraftigt elastiskt förband som fäster i sig själv.
  från 48 kr (exkl.moms)