Ögondusch | Ögonskölj | Första hjälpencentrum®.

Ögondusch

Artnr: 3220
Artnr: 3225
Välj storlek:
84 kr (exkl.moms)
172 kr (exkl.moms)

Beskrivning

Ögondusch ger effektiv hjälp när man har fått något i ögat som kemilkaler, sand, smuts och damm. Här kan du beställa en större förpackning med ögondusch.

För vissa arbetsplatser är tillgång till ögondusch oerhört viktigt. Arbetsmiljöverket har till och med särskilda krav och regler för ögonsköljning, vilket framgår i författningssamlingen "Första hjälpen och krisstöd AFS 1999:7". Där står bland annat: "Utrustningen för ögonsköljning skall finnas där det finns risk att ämnen kan skada ögat."

Första hjälpencentrums ögondusch innehåller en trycksatt saltlösning, vilket garanterar en mjuk dimma som effektivt gör rent ögat. Den används idag på allt ifrån förskolor (vid exempelvis sand i ögat) till restauranger och arbetsplatser med kemikalier. Ögonduschen kan även vara ett alternativ till koksaltlösning om du behöver tvätta ett sår och inte har tillgång till vatten.

Produktfakta

 • Innehåll:

  Förpackning finns i två storlekar, en som innehåller 50 ml och en som innehåller 250 ml. Båda har 0,9 % steril fosfatbuffrad koksaltlösning (NaCl, natriumklorid).

  Drivgas:
  Kvävgas (nitrogen).

Så gör du

 • Instruktion:

  Spraya med ögonduschen så fort som möjligt - inom de första sekunderna efter en olycka. Det är också viktigt att skapa en effektiv sköljning, med ett rikligt flöde av vätska. Vätskan bör vara buffrad, dvs. verka neutraliserande på stänk av alkalier (t.ex. lut) och syror (t.ex. batterisyra). Vid frätande ämne i öga - spraya minst 15 minuter samt under transport till läkare.

Rekommendera varan

Vill du dela den här varan med dina vänner?

Dokument

Dokument (0)

Första hjälpencentrum tipsar

 • Väggfäste i genomskinlig plast för uppsättning av ögondusch.
  Art nr. 3230
  108 kr (exkl.moms)
 • Ett stabilt väggfäste i rostfritt stål för uppsättning av ögondusch.
  Art nr. 2911
  196 kr (exkl.moms)
 • Neutraliserarande spray för kemskador i ansiktet eller på armen.
  från 980 kr (exkl.moms)
 • Akutväska för hjärtstartare med utrustning för första hjälpen och hjärtstopp ...
  Art nr. 5132
  2 500 kr (exkl.moms)