Koksaltlösning | Första hjälpencentrum®.

Koksaltlösning, 30 ml

Artnr: 3026
46 kr (exkl.moms)

Beskrivning

Koksaltlösning 30 ml används för rengöring av sår eller som ögonskölj och heter formellt Natriumklorid (NaCl). Här kan du beställa 5 st små engångsflaskor med koksaltlösning som är praktiska att ha i förbandsväskan. Flaskan har en smal pip som gör det enkelt att spola såret/ögat rent där det behövs.

Alla sår innehåller bakterier. Med noggrann rengöring minskar du risken för infektion och underlättar läkningen. Koksaltlösning är neutral och har samma saltkoncentration som kroppens egen, vilket gör den behaglig att använda. Det svider inte när koksaltlösning kommer i kontakt med ett sår.

Koksaltlösningen kan också spolas i ögat om du fått i damm eller skräp och inte har tillgång till ögondusch. På samma sätt kan ögondusch användas till att rengöra ett sår.

Produktfakta

 • Innehåll:

  Du får 5 st engångsflaskor à 30 ml. Koksaltlösningen består av Isoton koksaltlösning 0,9 %.

Så gör du

 • Instruktion:

  Vrid loss plastförseglingen och pressa på behållaren för att få tryck i sköljningen. Behållaren är för engångsbruk och kan därför inte återförseglas efter användning. Om såret/ögat inte blir rent är det inga problem att använda fler än en flaska.

Rekommendera varan

Vill du dela den här varan med dina vänner?

Dokument

Dokument (0)

Första hjälpencentrum tipsar

 • Brett och kraftigt elastiskt förband som fäster i sig själv.
  från 48 kr (exkl.moms)
 • Sårstrippar för att tejpa ihop sår, i stället för att sy.
  från 14 kr (exkl.moms)
 • Engångshandskar för personligt skydd i riskmiljö, 100 st i kartong.
  152 kr (exkl.moms)