Cederroth Ögondusch
Hem » Första hjälpen-butiken » Ögonskador » Cederroth ögondusch

Cederroth ögondusch

Artnr: 3211
239 kr (exkl.moms)

Beskrivning

Cederroth ögondusch har en funktionell design och ett generöst flöde av vätska. Det är viktigt att påbörja sköljningen inom de första sekunderna efter en olycka. Därför är flaskan utformad för att vara enkel att öppna med ett handgrepp, vrid och flaskan är öppen.

Mynningen till Cederroths ögondusch täcks av en ögonkopp. Flaskans öppningsanordning fungerar som ett inbyggt dammskydd och gör att ögonkoppen alltid är ren och fräsch. Ögonkoppen är utformad för att styra vätskan till ögat utan onödigt spill och hjälper samtidigt till att hålla ögat öppet.

Cederroth ögondusch innehåller en buffrad vätska som sköljer bort och späder ut farliga substanser i ögat. En buffrad ögondusch har dessutom en neutraliserande effekt på stänk av alkalier och syror vilket innebär en större chans att rädda ögonen än om du använder obuffrad vätska. Effekten är generellt starkare för alkalier (t.ex. lut) än för syror (t.ex. batterisyra). En obuffrad sköljlösning verkar enbart genom att späda ut alkalien/syran och skölja bort den, vilket kräver större mängd vätska och därmed längre sköljtid än Cederroth ögondusch.

Cederroth ögondusch säljs som 2-pack, de förvaras med fördel i Cederroths vägghållare för ögondusch. Öppningsanordningen på ögonduschen låser fast sig i vägghållaren vilket gör att flaskan öppnas automatiskt när den vrids loss. På så vis kan sköljningen påbörjas så snabbt som möjligt.

Produktfakta

 • Innehåll:
  Varje ask innehåller 2 st flaskor x 500 ml steril buffrad isoton koksaltlösning utan konserveringsmedel.

  För engångsbruk.

  Hållbarhetstid 4,5 år.

  Mått: Ø 6,6 cm x 23,5 cm

Så gör du

Rekommendera varan

Vill du dela den här varan med dina vänner?

Dokument

Dokument (0)

Första hjälpencentrum tipsar

 • En vägghållare för Cederroth ögondusch så personalen vet precis var den finns.
  Art nr. 3212
  68 kr (exkl.moms)
 • Ögondusch ger effektiv hjälp när du fått ett skadligt ämne i ögat.
  från 84 kr (exkl.moms)
 • En ögonskölj som en speciellt utformad för att bäras av personer som arbetar ...
  Art nr. 3210
  104 kr (exkl.moms)