Var är din närmsta hjärtstartare?
2018-08-13
Sanna McKinnon

Hitta din närmsta hjärtstartare

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och det är dags att återgå till vardagen med arbete och fritidsaktiviteter. Då kan det vara läge att börja fundera över sin egen och andras hjärtsäkerhet. Var finns den närmsta hjärtstartaren/defibrillatorn? Hur ser det ut med HLR-kunskaperna? Genom att klicka här kommer du in på hjärtstartarregistret och kan enkelt se var din närmsta hjärtstartare befinner sig.

Defibrillera inom tre minuter

Visste du att 70 % av de som drabbats av ett plötsligt hjärtstopp kan räddas om defibrilleringen påbörjas inom tre minuter - sedan sjunker chansen med 10 % per minut. Efter tio minuter överlever få personer utan permanenta hjärnskador. Därför kan det vara läge att investera i en hjärtstartare till företaget och boka in en kombinerad HLR- och D-HLR-utbildning för att lära sig själv och kollegorna hur man räddar liv.

En av de vanligaste dödsorsakerna hos människor i arbetsför ålder är just plötsligt hjärtstopp, och de flesta av dessa sker utanför sjukhusets väggar. Därför är det en god idé att gå en kombinerad HLR- och D-HLR-utbildning, då det ger dig trygghet och beredskap att agera om det skulle bli ett skarpt läge. Kunskap och träning är nyckeln till att använda hjärtstartaren på rätt sätt.

Våra utbildningar garanterar:

  • Utbildningar som är anpassade efter din bransch och företag.
  • Instruktörer verksamma inom akut- eller ambulanssjukvården med över 10 års erfarenhet.
  • Utbildningar som sker i specifikt er arbetsmiljö för att det ska bli så realistiskt som möjligt för er.
  • Lösningar som täcker in allt: riskbedömning, utbildning och utrustning som passar just er.