Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

Första hjälpencentrums fastighet på Energigatan 3B

Första hjälpencentrum söker en erfaren marknadsförare som vill bidra till att rädda liv

Älskar du att jobba med säljande text och bild i digitala medier? Har du erfarenhet av e-handel? Kan du få våra sidor att flyga högst på Google med din sökmotoroptimering? Vill du arbeta i ett mindre företag som hjälper andra att rädda liv? Då kan du vara rätt person för oss. Nu söker vi dig som kan och vill marknadsföra våra hjärtstartare, utbildningar och första hjälpen-produkter.

Arbetslivserfarenhet

Om jobbet som marknadsförare hos Första hjälpencentrum

I tjänsten som marknadsförare hos Första hjälpencentrum arbetar du både strategiskt och praktiskt med att öka kännedomen om vårt varumärke och allt vi erbjuder marknaden. Du använder såväl digitala kanaler som trycksaker för att sprida intresse för våra varor och tjänster. Vår kärnverksamhet handlar om utbildning och utrustning som räddar liv.

Första hjälpencentrums webbplats och webbutik är ofta första intrycket av oss. Därför är den också en av dina allra viktigaste arbetsuppgifter. Ditt uppdrag är att skapa ett innehåll som Google gillar och som gör att besökarna landar på våra webbsidor. Personen som söker information om exempelvis HLR-utbildning ska få rätt fakta som klargör och väcker intresse för att kontakta oss och boka utbildning. Den som letar efter en bra första hjälpen-väska ska hitta till vår webbutik och bli inspirerad att genomföra ett köp. Att skapa relevant och intresseväckande innehåll är därför en stor del av ditt arbete och det är viktigt att du trivs med att skriva texter och skapa bilder som fångar både kundens och sökmotorernas intresse.

I den här rollen är du ett stöd genom hela processen från att skapa första intrycket av företaget till att få en nöjd kund. Du har därför ett nära samarbete med främst marknadschef och säljare, men också med våra instruktörer och lagerpersonal. Tillsammans ger vi kunden mycket kärlek, bästa möjliga information, service och leverans.

Marknadsförarens arbetsuppgifter

I rollen som marknadsförare hos oss kommer du exempelvis att:

 • Skriva säljande texter om våra tjänster och produkter.
 • Anpassa texter för publicering på webben eller produktblad.
 • Producera enklare trycksaker.
 • Skapa och publicera anpassade inlägg på företagets sociala kanaler.
 • Ta fram förslag till marknadsplaner, kampanjer och säljaktiviteter.
 • Sätta ihop digitala nyhetsbrev och skicka ut till våra kunder.
 • Se till att webbplatsen har en användarvänlig struktur och ett upplägg och innehåll som stödjer kundens köpprocess.
 • Sökmotoroptimera hela webbplatsen så att rubriker, texter, bilder, filnamn förstärker våra viktiga nyckelord och att våra sidor hamnar högt upp i Googles sökresultat.
 • Fotografera produkter, utbildningar och andra aktiviteter så att vi har bildmaterial för att kunna marknadsföra både varor och tjänster.
 • Bearbeta och optimera bilder för trycksaker och publicering på webben.
 • Producera och redigera enklare marknadsföringsfilmer.
 • Utveckla mallar, säljmaterial och presentationsmaterial.
 • Vara allmänt behjälplig med diverse sysslor på företaget.

Om dig

Som litet företag arbetar vi mycket tillsammans, stämmer av, bollar idéer och lär oss av varandra. Därför sätter vi stort värde på din samarbetsförmåga och att du är en prestigelös och god arbetskamrat som bidrar till en positiv arbetsmiljö. För att trivas hos oss bör du vara en lyhörd och flexibel person som uppskattar att kunna påverka verksamheten i ett litet företag och kan följa med i svängarna när företaget utvecklas. Din servicenivå är hög och du bemöter kunder och leverantörer på ett varmt och professionellt sätt

I ditt yrke är du kreativ, har ett sinne för färg och form och trivs i en omväxlande roll där du arbetar både strategiskt och operativt med marknadsföring. Du ser helheten, tar ansvar och arbetar strukturerat och självständigt för att få saker att hända och ser till att planen håller. Du är noggrann och har lätt för att lära dig nya program och arbetssätt. Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Samma gäller kommunikation på engelska och du har inga bekymmer med att ta fram en engelskspråkig produkttext.

Utbildningskrav

Du har en flerårig utbildning inom marknadsföring, medier och kommunikation eller liknande från universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Erfarenhet

Vi förväntar oss att du har arbetat minst 5 år inom yrket i affärsdrivande verksamhet, gärna både med B2B och B2C. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete med en större webbplats eller webbutik som webbredaktör eller liknande. Du har även arbetat med digital marknadsföring, digital annonsering och verktyg för nyhetsbrev. Det är meriterande om du är kunnig inom layout och behärskar program som Adobe Creative Suite.

Om Första hjälpencentrum

Första hjälpencentrum är ett kunskapsföretag med specialister i akutsjukvård och första hjälpen. Vi hjälper företag över hela Sverige i de tuffaste miljöerna att få en tryggare och säkrare arbetsmiljö. Det gör vi genom att leverera skräddarsydda utbildningskoncept och första hjälpen-utrustning i toppklass. Varje år utbildar vi tusentals människor i hjärt-lungräddning och levererar en stor mängd hjärtstartare och första hjälpen-väskor både till våra befintliga kunder och via vår webbutik. Vi håller till i nyrenoverade lokaler på Tunbytorp i Västerås.

Första hjälpencentrum erbjuder det lilla företagets fördelar: flexibilitet, korta beslutsvägar och en stor delaktighet i företaget som helhet. Det senaste året har vi haft en tillväxtresa och är nu 12 heltidsanställda, så här blir du en viktig kugge i vår fortsatta utveckling och förbättringsarbete.

Hos oss har vi egna ansvar, men står också beredda att stötta varandra när det behövs. Här ingår du i ett härligt gäng som har kul på jobbet och högt i tak – åtta meter som mest!

Sök jobbet med CV och personligt brev

Nu är vi nyfikna på dig och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Har du rätt kompetens, driv och profil är du välkommen att söka. Skicka in ditt CV och ett personligt brev där du beskriver vad du kan och vill tillföra Första hjälpencentrum.

Urval och intervjuer sker löpande. Skicka gärna in ansökan så snart du kan, så ökar chansen att vi kallar dig till intervju. Tillträde: enligt överenskommelse.

Skicka ansökan till: info@fhcentrum.se

Övrig information

 • Vi sköter rekryteringen själva och undanber oss hjälp från rekryteringsföretag.