Instruktörsutbildning barn-HLR | Första hjälpencentrum®

Instruktörsutbildning barn-HLR

Instruktörsutbildning barn-HLR

Det här är en instruktörsutbildning för dig som redan kan hjärt-lungräddning på barn och vill kunna lära ut det till andra. Fokus ligger på pedagogik och hur du motiverar deltagarna till att bli duktiga livräddare. Efter utbildningen blir du certifierad instruktör i barn-HLR och får självständigt organisera och genomföra barn-HLR-utbildningar.

När du går Instruktörsutbildning barn-HLR genom oss får du med dig ovanligt mycket. Förutom kunskapen om hur man gör hjärt-lungräddning med maximal effekt på barn i åldrarna 0-12 år, vill vi också att både du och dina framtida kursdeltagare ska få en förståelse för när och varför HLR ska utföras. För oss är det viktigt att kunskapen inte bara finns på papper när man gått en kurs i HLR. Målet är ju att dina deltagare verkligen ska kunna rädda liv med hjärt-lungräddning, om ett barn i deras närhet skulle drabbas av ett plötsligt hjärtstopp.

Under Instruktörsutbildning barn-HLR får du bland annat ta del av hur vår huvudinstruktör genomför en utbildning i barn-HLR, varvat med kommentarer och diskussioner kring upplägget. Du får pedagogisk kunskap om hur du visar och instruerar på ett tydligt sätt, hur du förklarar, motiverar och ger återkoppling till dina kommande deltagare samt hur du lär ut medicinsk HLR-kunskap på bästa sätt. Som instruktör ska du så småningom ge dina deltagare praktiska färdigheter i hjärt-lungräddning så att de kan utföra HLR när ett barn i deras omgivning drabbas. Dina kursdeltagare behöver också bli mentalt förberedda på situationen så att de vill och vågar ingripa och känner sig trygga med hur de ska agera.

En instruktörsutbildning i barn-HLR hos Första hjälpencentrum är en intensiv heldagsutbildning med mycket hög kvalitet. Våra instruktörer är specialistutbildade sjuksköterskor med lång erfarenhet från akutsjukvården och har en gedigen kunskap i bagaget. Vi brukar få igång bra diskussioner och tack vare att alla är med och bidrar under dagen blir det en varm och gemytlig stämning i gruppen.

Under utbildningen går vi även igenom allt material grundligt, så att du känner dig säker med HLR-docka, andningsmask och andra pedagogiska hjälpmedel som du kan komma att använda under dina utbildningar. Vi säljer all utrustning du behöver och kan ge dig tips och råd om hur du använder den på bästa sätt. Som ny instruktör rekommenderar vi att du köper ett instruktörspaket, läs mer i webbutiken under instruktörspaket för barn-HLR.

Kostnad

Utbildningen kostar 5 000 kr + moms per deltagare. I utbildningspriset ingår lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika samt kursmaterial och intyg.

Upplägg och mål

Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där du får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen. Efter utbildningen blir du instruktör i HLR och får självständigt organisera och genomföra HLR-utbildningar med inriktning på barn.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna leda utbildningar i barn-HLR.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning. Utbildningen till HLR-instruktör kräver inga medicinska förkunskaper, utan kan genomföras av alla som är intresserade. Men ett starkt önskemål är genomgången grundutbildning i HLR under de senaste 6 månaderna. Tanken är att du redan före utbildningen ska vara säker på hjärt-lungräddning för att kunna ta till dig pedagogiken. Tyngdpunkten under utbildningen ligger på hur du lägger upp och genomför HLR-utbildningen på ett pedagogiskt sätt. Om det var länge sedan du tränade hjärt-lungräddning, kan vi lösa det genom extra tid vid instruktörsutbildningen.

Antal deltagare

Max 8 personer/grupp. Av erfarenhet vet vi att större grupper än så försämrar kvalitén på utbildningen. Deltagarna tappar fokus, de får mindre personlig tid med instruktören och möjligheten att få sina frågor besvarade minskar. Så vill vi inte ha det utan vi vill kunna garantera bästa möjliga kvalité!

Omfattning, plats och tid

Utbildningen är 9,5 timmar lång. Vi genomför utbildningen i en lämplig lokal och du får veta detaljerna i god tid inför utbildningen.

Anmälan till HLR-instruktör

Du är välkommen att anmäla dig via telefon eller e-post. Vi håller kontinuerligt öppna instruktörsutbildningar och lägger ut nya datum så fort vi fått ihop tillräckligt många intresserade deltagare. Om ni har planer på att utbilda flera instruktörer inom vuxen-HLR, barn-HLR eller D-HLR på din arbetsplats så kan vi genomföra en utbildning på plats hos er. Kontakta oss för offert.

Se aktuella datum för instruktörsutbildningar >>

Vi finns här måndag-fredag 8:00-16:00. Lunch: 12:00-13:00. Välkommen att kontakta oss!

Telefon: 021-448 10 10
E-post: info@fhcentrum.se