Om HLR-instruktörer | Första hjälpencentrum®.

HLR-instruktörer och övriga medarbetare

Första hjälpencentrum har instruktörer på flera orter i Sverige. Alla är leg. sjuksköterskor och arbetar med akutsjukvård. De håller utbildning inom HLR och första hjälpen på deltid och är själva kärnan i vår verksamhet. När du bokar utbildning hos oss ser vi till att närmast tillgängliga instruktör kommer till din arbetsplats. Som stöd finns även en administrativ funktion med heltidsanställda medarbetare.


Jonas Wikström, VD och HLR-instruktör
Jonas är legitimerad sjuksköterska sedan 1994 och specialistutbildad i akut-, ambulans-, anestesi- och intensivvård. Jonas har också en magisterexamen i ledarskap och har skrivit boken ”Akutsjukvård". Fram till 2012 arbetade Jonas som narkossköterska på ambulansen i Västerås. På fritiden ägnar han sig åt diverse byggprojekt och idrottande barn.

Telefon: 021-448 10 11


Anna Wikström, personal- och marknadschef
Anna är utbildad informatör och har arbetat länge med kommunikation, webb, projektledning och systemförvaltning. Hon är personalansvarig på företaget samt håller i den strategiska marknadsföringen och e-handeln. På fritiden ägnar hon sig åt familjen, läser böcker och försöker hinna med lite träning mellan varven.

Telefon: 021-448 10 13


Sanna McKinnon, marknadsförare
Sanna är utbildad marknadsförare och hon är ansvarig för företagets operativa marknadsföring. På fritiden är hon ofta ute i naturen med man och barn.

Telefon: 021-448 10 17


Martina Wallin, administratör
Martina är utbildad redovisningsekonom och sköter företagets administration och ekonomi. På fritiden är det alltid full fart, då tränar hon mycket och umgås med sina barn, vänner och familj.

Telefon: 021-448 10 12


HLR-instruktörer, region Norr

 
Daniel Pekkari, HLR-instruktör
Daniel är specialistsjuksköterska och arbetar på ambulansen i Luleå. Han har varit på flera utlandsuppdrag i bland annat Afghanistan och Irak. Fritiden ägnar han åt att bygga hus.

 

Pontus Knutsson, HLR-instruktör
Pontus är legitimerad sjuksköterska och arbetar på ambulansen i Sundsvall. 

 

 
HLR-instruktörer, region Mitt

 

Andreas Fransson, HLR-instruktör
Andreas är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i ambulanssjukvård och arbetar på ambulansen i Örebro. Sin lediga tid ägnar han åt familjen och byggprojekt i garaget.

 

Mattias Knabäck, HLR-instruktör
Mattias är legitimerad sjuksköterska sedan 2000 och har arbetat som sjuksköterska på ambulansen i Västerås sedan 2003. Dessförinnan arbetade han på akutmottagningen. Som 3-barnspappa och föreningsaktiv blir det inte så mycket tid över. Vi är glada att han lägger den övriga tiden på att hålla utbildningar för Första hjälpencentrum!

 

Göran Wikerdahl, HLR-instruktör
Göran är legitimerad sjuksköterska sedan 1998 och arbetar på ambulansen i Västerås sedan 1995. Han har även arbetat på akutmottagningen, hjärtintensiven och intensivvårdsavdelningen. Göran har också pedagogisk erfarenhet från lärarvikariat i naturvetenskapliga ämnen på gymnasiet. På fritiden är det fartfyllda utomhusaktiviteter som gäller: wakeboard, vattenskidor, dykning, slalom och snowboard.

 


HLR-instruktörer, region Väst

 

Anders Almqvist, HLR-instruktör

Anders blev färdig sjuksköterska 1993 och är specialistutbildad inom anestesi. Han har arbetet på Göteborgs OLA-ambulans/akutbil i drygt 10 år och har flera års erfarenhet från hjärtintensiven. Som ATCN-instruktör (traumautbildning) har han en gedigen beredskap för de riktigt allvarliga sjukdomsfallen. Nu söver han patienter på heltid på Sahlgrenska, när han inte extraknäcker med utbildningar i HLR och första hjälpen. På fritiden umgås Anders med familjen och spelar lite golf.

 

HLR-instruktörer, region SydKaren Bjerregård, HLR-instruktör

Karen är legitimerad sjuksköterska sedan 1979 och specialiserad inom psykiatri, anestesi-, intensiv- samt öppen hälso- och sjukvård (distriktssköterska). Hon har över tio års erfarenhet från intensivvård och arbetar sedan 2004 på ambulansen i Lund. Karen har ett stort intresse för människor, trädgård och träning och springer gärna en och annan mara runtom i världen. Den närmaste kretsen består av man och två utflugna barn, ett barnbarn och schäfern Ulla.

 

Jonas Trobäck-Nilsson, HLR-instruktör
Jonas är specialist i ambulanssjukvård. Tillsammans med Karen och Caroline håller han i stora delar av Region Skånes introduktions- och fortbildningar för ambulanspersonal. Jonas har bland annat varit med i arbetsgruppen för avancerad HLR för barn.