Hoppa till innehåll
Första hjälpencentrum®.

Du handlar just nu som företag

Detta påverkar priser, moms, frakt och betalningsmetoder.

(du kan ändra detta senare)

Meny
Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.

Första hjälpen-centrum sponsrar UF-företag

Unga flickor i Bangladesh riskerar sin hälsa på grund av tabu kring mens. Det vill det här UF-företaget råda bot på. Case of Emergency UF består av ett gäng driftiga tjejer i Västerås som driver företag på skoltid under sitt andra gymnasieår. En av höjdpunkterna under året med Ung Företagsamhet är UF-mässan. Där deltog Case of Emergency nyligen och kammade hem flera fina priser. Som sponsor vill vi gärna lyfta fram det fantastiska arbete som gymnasietjejerna lägger ned, helt i linje med Första hjälpencentrums mission att rädda liv och hjälpa människor i nöd eller akuta situationer.

Vill motverka tabu kring mens

Deras affärsidé är att sälja gåvobrev i Sverige där pengarna går till att hjälpa utsatta flickor i Bangladesh. Ett land där många kvinnor lever i brist på rent vatten och sanitär utrustning och där menstruation är förknippat med tabu och skam. Därför har Case of Emergency tagit fram ett set med lämpliga hygienartiklar för att klara en menstruation och minska risken att drabbas av infektioner och andra hälsoproblem. En låda med bland annat intimservetter, bindor och handtvål  kommer att delas ut till de flickor som är i störst behov av hjälp.

Hjälper flickor i Bangladesh på plats

I slutet av mars reser UF-företaget till Bangladesh tillsammans med representant från Första hjälpencentrum, som har ett dotterbolag i Dhaka. Målet är att dela ut de sålda nödboxarna på en flickskola, men syftet är även mer långsiktigt: att sprida budskapet bland flickorna om att mens är något naturligt. Genom att dela ut informationsmaterial och föreläsa på skolan hoppas de kunna så ett frö till förändring. Vi önskar dem varmt lycka till!

Läs mer om Case of Emergency UF:
http://www.caseofemergency.se