Om företaget | Räddar liv | Första hjälpencentrum®.

Första hjälpencentrum i Sverige AB

Första hjälpencentrum är ett kunskapsföretag. Vi har utbildat i första hjälpen, HLR och D-HLR i 29 år. Vi har en spjutspetskompetens som bygger på två viktiga delar: akademiska meriter inom akutsjukvård och mycket lång erfarenhet av att ta hand om livshotande skador och sjukdomsfall i verkligheten. Vår kunskap tar vi såklart med oss i allt vi gör, både när vi utbildar och tar fram produkter. Vi vill leva upp till dina höga förväntningar - och överträffa dem.

Trygga helhetslösningar i hela Sverige

Vi arbetar rikstäckande och har sedan starten vuxit till ett av Sveriges största utbildningsföretag i branschen. Med drygt 20 instruktörer runt om i Sverige i bland annat Lund, Göteborg, Örebro, Västerås, Sundsvall och Luleå är vi redo att utbilda Sverige. Bland våra kunder finns stor och små företag, kommuner, skolor, förskolor, organisationer och föreningar. Första hjälpencentrums huvudkontor ligger i Västerås.

Livräddande utbildning & utrustning

Första hjälpencentrums utbildningsverksamhet riktar sig i första hand till företag och organisationer som söker en kvalitetsleverantör för utbildning inom första hjälpen för sina anställda. Vi erbjuder utbildning i alla nivåer inom HLR och första hjälpen och vi kan anpassa utbildningarna efter alla branscher och behov samt erbjuda hjälp och goda råd kring produktval och användning.

  • På våra utbildningar möter du erfarna instruktörer som har lång erfarenhet från sin arbete inom ambulansen eller akutsjukvården. Du får en fördjupad utbildning enligt de senaste medicinska rönen med aktuella fall från verkligheten.

  • Vi tillhandahåller ett stort sortiment av utrustning som spänner från plåster och övrigt förbandsmaterial till hjärtstartare och HLR-dockor, för att tillgodose såväl privatpersoner som företag och återförsäljare.

  • Vi ger personlig service före, under och efter leverans av våra produkter och tjänster. Du kan alltid komma till oss med funderingar och önskemål så ser vi till att hjälpa dig på bästa sätt.


29 år i branschen

Första hjälpencentrum startades 1989 av nuvarande VD Jonas Wikström och hette fram till och med 2007 Team HLR. Då omfattade verksamheten bara utbildningar och sedan dess har företagsidén utvidgats till att även omfatta utrustning för HLR och första hjälpen och en ombildning till aktiebolag har skett. Numera är företagsnamnet Första hjälpencentrum i Sverige AB. Kvalitet är ett centralt begrepp för oss. Vi var först i branschen med vår ”nöjd-kundgaranti”. Den innebär att om du som kund är missnöjd med en utbildning eller produkt från oss behöver du inte betala för den. Vi tror på långsiktiga kundrelationer och de flesta av våra utbildningar genomförs hos återkommande kunder. Det ser vi som ett mycket gott tecken! Läs gärna mer om hur vi ser på kvalitet under fliken ”Kvalitet och miljö”.

Affärsidé

Vår affärsidé är att skapa en tryggare omgivning genom att leverera utbildning och utrustning inom första hjälpen och HLR. Med hög kompetens och lång erfarenhet erbjuder vi genomtänkta lösningar utifrån kundens behov, med branschens högsta kvalitet.

Vision

Vår vision är att alla människor ska få rätt hjälp vid skador och akuta sjukdomstillstånd, genom hög kvalitet på utbildning och utrustning.