Kundtjänst: må-fr 8:00-16:30 | Tel. 021-48 00 760 | E-post: info@fhcentrum.se
Din kundvagn:  Kundvagnen är tom
Moms: inkl. exkl.

Köp 4 - betala för 3!

RSS för Nyheter Nyheter

Handsprit – en nyhet i webbutiken!

Nu kan du köpa handsprit i vår webbutik. Perfekt inför sommaren om du behöver plåstra om sår utan tillgång till tvål och vatten, eller när du är utomlands. Testa gärna den sommarfräscha doften av päron och lilja!
2016-06-08

Ny standard för hjärtstartare

Nu finns en svensk standard med krav och rekommendationer kring hjärtstartare utanför sjukvården. Syftet är att kvalitetssäkra informationen och användningen av hjärtstartare, allt för att kunna rädda fler liv.
2015-09-21

HLR

En HLR-utbildning ger grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning och luftvägsstopp. Du får lära dig hur du ska tänka och prioritera när du träffar på en allvarligt skadad person. Vad gör du om någon faller ihop och verkar medvetslös? Är det ett hjärtstopp? Någon sätter i halsen och kan inte andas - hur gör du då? HLR handlar om livräddande första hjälpen.

På våra HLR-utbildningar är instruktörerna alltid erfarna sjuksköterskor som räddar liv i sitt arbete - inom ambulansen eller akutsjukvården. De är uppdaterade med de senaste medicinska rönen och har aktuella fall från verkligheten. Många av våra HLR-instruktörer har även specialistutbildningar inom intensivvård, anestesi med mera.

Första hjälpencentrum följer Svenska HLR-rådets riktlinjer för hjärt-lungräddning. Dessutom innehåller vår HLR-utbildning en hel del fördjupning. Vi vill skapa en förståelse för vilka orsaker som kan ligga bakom att en person är livlös. Du lär dig dra egna slutsatser och att agera självständigt utifrån situationen. Därmed blir du en bättre och tryggare livräddare.

Teori, diskussion och övning varvas genom hela utbildningen. Vi använder alltid HLR-dockor i helkroppsstorlek. Efter HLR-utbildningen får du ett utbildningsbevis.


 

Innehåll i vår HLR-utbildning:


Vad har hänt?

 • Bedöm läget! Instruktörens bästa tips från livräddning inom ambulans och akutsjukvård.

 • Risker i omgivningen – tänk på din egen säkerhet.

 • Lär dig prioritera livsviktiga funktioner på ett enkelt sätt.

 • Olika orsaker till medvetslöshet – vad gör du?

 • Misstänkta skador på nacke och rygg – vad gör du? 

Larma 112 

 • När ska man ringa 112? Så gör du för att få rätt hjälp så snabbt som möjligt. 

 • Beredskap och rutiner hos er. Organisera larmkedja.

Andning

 • Så fungerar andningsvägarna i kroppen. Skillnader mellan barn och vuxna.Olika orsaker till andningsproblem.

 • Matbit i halsen, olika tillvägagångssätt om personen är vaken eller medvetslös.Hur hjälper du barn som satt i halsen?

 • Stabilt sidoläge från rygg - och från mage. Så vänder du på smart och enkelt sätt.

 • Drunkningstillbud.

 • Mun till mun-metoden på rätt sätt, så undviker du vanliga problem. Minska risken för smitta, olika andningshjälpmedel. Etiska aspekter vid konstgjord andning.   

Hjärtstopp

 • Konstatera och lär dig hantera olika orsaker till hjärtstopp.

 • Så gör du HLR på rätt sätt, undvik vanliga problem. HLR med 2-räddarteknik.

 • Information om defibrillering för att starta hjärtat. Genomgång och demonstration av hjärtstartare.När du bokar en utbildning i HLR hos oss tar vi reda på vilka förutsättningar och risker som finns på just din arbetsplats och anpassar sedan innehållet efter det. Ni får en HLR-utbildning med ett rekommenderat grundinnehåll, men också med en hel del fördjupning och skräddarsytt innehåll för era behov. Utbildningarna håller alltid samma höga kvalitet och följer de senaste medicinska rönen. Välkommen att kontakta oss, så får du mer information!

 

Varför är det viktigt att kunna HLR?

Plötsligt hjärtstopp är en av de vanligaste dödsorsakerna hos människor i arbetsför ålder. Varje år inträffar 10 000 hjärtstopp utanför sjukhus i Sverige. Bara 5 % överlever. 

Med hjälp av hjärt-lungräddning, HLR, ökar chansen att överleva ett hjärtstopp med närmare 300 procent. Vid medvetslöshet är varje sekund avgörande.

Därför är det viktigt att så många som möjligt får rätt kunskaper och färdigheter i HLR och kan agera snabbt och korrekt - även i den stressade situation som ett hjärtstopp innebär.

Boka HLR-utbildning

Vill du boka en HLR-utbildning eller har frågor om våra utbildningar? Vi finns här måndag-fredag 8:00-16:00. Lunchstängt: 12:00-13:00. Välkommen att kontakta oss!

Telefon:
021-448 10 10

E-post: info@fhcentrum.se.

Fakta om utbildningen

Målgrupp
Alla som behöver/vill kunna utföra HLR på vuxna.

Förkunskaper

Inga förkunskaper.

Instruktör

Sjuksköterska från ambulansen med minst 10 års erfarenhet från ambulanssjukvård. De flesta har även en eller flera specialistutbildningar.

Omfattning

4 timmar

Upplägg

Utbildningen varvas med teori för att skapa förståelse inför de praktiska tillämpningsövningarna..

Mål

Grundläggande och fördjupad kunskap i hjärt-lungräddning, utifrån de risker som finns i din omgivning. Du blir förberedd på medvetslöshet, hjärtstopp, andningssvårigheter och andra allvarliga händelser som människor i din omgivning kan råka ut för.

Antal deltagare

Max 12 personer/grupp.

Övrig information

Utbildningsbevis ingår.

right

FRÅGA OSS

021-448 10 10

FÖLJ OSS