Kundtjänst: må-fr 8:00-16:30 | Tel. 021-48 00 760 | E-post: info@fhcentrum.se
Din kundvagn:  Kundvagnen är tom
Moms: inkl. exkl.

Köp 4 - betala för 3!

RSS för Nyheter Nyheter

Handsprit – en nyhet i webbutiken!

Nu kan du köpa handsprit i vår webbutik. Perfekt inför sommaren om du behöver plåstra om sår utan tillgång till tvål och vatten, eller när du är utomlands. Testa gärna den sommarfräscha doften av päron och lilja!
2016-06-08

Ny standard för hjärtstartare

Nu finns en svensk standard med krav och rekommendationer kring hjärtstartare utanför sjukvården. Syftet är att kvalitetssäkra informationen och användningen av hjärtstartare, allt för att kunna rädda fler liv.
2015-09-21

Första hjälpen Administration - baskurs i första hjälpen

Första hjälpen innebär att ta hand om akuta skador och sjukdomstillstånd, men kan också handla om att rädda liv i livshotande situationer. Vad gör du om en kollega slinter med kartongkniven och blöder kraftigt? Eller plötsligt blir gråblek i ansiktet och tar sig för bröstet? Eller om en kund spiller ut hett kaffe i knät? Eller får ett krampanfall? Eller...

Första hjälpen med inriktning mot administration och handel är vår baskurs i första hjälpen med ett lämpligt kursinnehåll för arbetsplatser utan större risker i arbetsmiljön. Alla våra kurser i första hjälpen har ett gemensamt basinnehåll, men med olika inriktningar. Du får alltid lära dig bedöma tillståndet hos en allvarligt sjuk eller skadad person och vi går igenom viktiga, ibland livräddande handgrepp och åtgärder som att behandla cirkulationssvikt eller att stoppa en kraftig blödning. Därefter fördjupar vi oss i det som är relevant för din bransch och arbetsmiljö. På den här kursen lägger vi ganska stor tyngd på akuta sjukdomsfall som diabetes, allergiska reaktioner m.m.

En första hjälpen-kurs hos oss ger en djupare förståelse för hela situationen kring en person som har drabbats av en akut skada eller sjukdomstillstånd. Vi startar varje avsnitt med teori och diskussion för att bygga upp kunskap och förståelse. Sedan kommer träningsmomenten där deltagarna får träna utifrån olika scenarion. På så sätt varvar vi lättsam teori och praktiska tillämpningsövningar under hela utbildningen.

Vi genomför om möjligt utbildningarna på din arbetsplats, för att kunna skapa realistiska övningar så att du blir förberedd både mentalt och praktiskt. Kunskaperna från utbildningen kopplas ihop med den verkliga arbetsmiljön, något som ökar sannolikheten för att du och dina kollegor kommer att ingripa och att faktiskt göra som ni har lärt er.

En kurs i första hjälpen kan med fördel kombineras eller kompletteras efter egna önskemål, exempelvis med HLR, hjärt-lungräddning eller D-HLR, som står för hjärt-lungräddning med defibrillator. Vi kan även gå igenom er första hjälpen-utrustning i samband med utbildningen och eventuellt ge tips och förslag på kompletterande förbandsmaterial som är lämpligt med tanke på arbetsmiljön.

Kursinnehåll Första hjälpen - Administration

 • Blödningar, sår- och klämskador

 • Förbandsteknik

 • Att förebygga cirkulationssvikt

 • Diabetes

 • Epilepsi

 • Kärlkramp

 • Hjärtinfarkt

 • Astma

 • Allergiska reaktioner

 • Brännskador

 • Fallolyckor (skador på skalle, nacke och rygg)


Saknar du något? Kontakta oss, så löser vi det!

Boka utbildning

Vill du boka en utbildning eller har frågor om våra utbildningar? Vi finns här måndag-fredag 8:00-16:00. Lunch: 12:00-13:00. Välkommen att kontakta oss!

Telefon:
021-448 10 10

E-post: info@fhcentrum.se

Fakta om utbildningen

Målgrupp
Medarbetare inom all form av handel, service och administrativ verksamhet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper.

Instruktör

Sjuksköterska från ambulansen med minst 10 års erfarenhet från ambulans-/akutsjukvård. De flesta har även en eller flera specialistutbildningar.

Omfattning

4 timmar.

Upplägg
Teori varvas på ett lättsamt sätt med olika tillämpningsövningar.

Mål

Efter utbildningen kan deltagaren på ett korrekt och effektivt sätt ge första hjälpen vid akuta skador och sjukdomstillstånd som kan inträffa på arbetsplatsen.

Antal deltagare

Max 12 personer/grupp.

Övrig information

Utbildningsbevis ingår.

right

FRÅGA OSS

021-448 10 10

FÖLJ OSS